ANALIZA INFORMAȚIILOR
„Nu ai nevoie să cunoști viitorul. Trebuie doar să fii pregătit pentru el.” (Pericle)
În data de 26.09.2013, a avut loc la Hotel Intercontinental din București, o nouă conferință organizată de grupul IDC CEMA intitulată „IDC Cloud Leadership Forum 2013”, la care au participat reprezentanți din partea Star Storage, Dell, Schneider Electric, Kingston, Romtelecom, D-Link și Danone. 

Subiectul abordat nu este o noutate pentru noi, pentru că în ultimii ani am auzit tot mai mult vorbindu-se de Cloud Computing, cea mai modernă, simplă și, de ce nu, cea mai sigură metodă de utilizare a soluțiilor informatice folosind Internetul. 

Cloud-ul este o opțiune eficientă, adoptată de tot mai multe organizații din mediul public și privat deoarece pe lângă posibilitatea de a beneficia gratis de unele programe frecvent folosite, plata serviciului se face lunar, în funcție de serviciile utilizate. 

Soluțiile cloud ne ajută astfel să economisim banii pe care îi cheltuiam în mod normal pentru servere, licențe software, hosting, mentenanță sau personal tehnic specializat. 

Cloud-ul asigură un nivel avansat de securitate a informațiilor stocate, în special cel privat. Acestea sunt protejate atât împotriva dezastrelor, cât și împotriva spionajului industrial, accesării și dezvăluirii neautorizate sau pierderii definitive a datelor, aspect ce poate constitui o opțiune viabilă și pentru structurile de analiza informațiilor. 

Cloud-ul poate fi utilizat de oriunde, de pe orice dispozitiv și în funcție de nevoile organizației, pot fi adăugați utilizatori noi în orice moment. 

Această soluție rezolvă multe dintre problemele celor ce aleg să-și pună informațiile în „nor”, atâta timp cât există o conexiune stabilă la Internet și un nivel de garantare a serviciilor oferite. 

În vederea asigurării condițiilor optime pentru utilizarea beneficiilor cloud-ului, soluțiile tehnice adoptate de furnizorii serviciilor de profil sunt dintre cele mai performante, capabile să răspundă oricăror genuri de solicitări din partea clienților interesați. 

Pentru mai multe detalii privind acest eveniment, accesați link-ul http://idc-cema.com/eng/events/50972-idc-cloud-leadership-forum-2013 sau folosiți elementele din pagina Contact a site-ului nostru.